Son yılların gözdesi olan geri dönüşümlü eşyalar ile harikalar yaratmak mümkün! Tahmin edersiniz ki dünya üzerinde insanlar kadar çöp meydana getiren canlı türü yok. Kaç milyon yıldır yaşadığımız gezegende özellikle son 10 yıldır hayatımıza çok fazla plastik, çöp, lastik gibi geri dönüşümü zor olan ürünler soktuk. Bu ürünler zamanla kullanıldığında bize, çevremize ve hatta yaşadığımız yere çok fazla zarar vermektedir. Çocuklarımıza ve hatta onlarında çocuklarına daha güzel bir dünya bırakmak bizim elimizde.
Bunun için olabildiğince az çöp ortaya çıkarmalıyız. Yani elimizde çöp diye adlandırdığımız eşyaları geri dönüşümle tekrar kullanılabilir bir hale getirmeliyiz.
Geri Dönüşümlü Eşyalar Nelerdir?
Günlük hayatta çok fazla eşya kullanırız. Bu eşyaların bazıları ahşap bazıları plastiktir. Hemen hemen bütün eşyalara ihtiyacımız oluyor. Ve bu eşyaları kendimiz üretmediğimiz için gerekli yerlerden satın alıyoruz. Sepetlerden, lambalardan, kutulardan, saksılardan, kavanozlardan ve aklınıza gelebilecek daha birçok ürün geri dönüşümlü eşyalar kapsamına girmektedir.
Su Bidonundan Sepet
Belki de günlük hayatımızda en çok kullandığımız eşyalardan biri su bidonlarıdır. Doğada çözünmesi neredeyse imkânsız olan bu plastik bidonları eviniz için harika sepetlere dönüştürebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bidonu istediğiniz ebatta keserek, keskin kalan yerlerini renkli bant ile saklamak. Daha sonra iki yandan eşit şekilde ikişer delik açarak sepetinizi taşımak için kulp yapabilirsiniz. Eğer bir sepet istiyorsanız bunu evinizde yapmanız artık mümkün!
Plastik Şişeden Süpürge
Dünyanın bir çöp yığınına dönmesini istemiyorsak işe plastiklerden başlamalıyız. Plastik iki şişe ile eviniz için süpürge yapabilirsiniz. Birinci şişenin ağız kısmını kesin. Diğer şişenin ise alt kısmını, şeritler halinde kesin. İki şişeyi iç içe geçirin ve ağız kısmına bir adet sopa takın.
Plastik Şişeden Gazetelik
Gazete plastiğe göre doğa da daha hızlı çözülen geri dönüşümlü eşyalar arasına girmektedir. İstediğiniz kadar şişeyi ortadan kesin. Bunları yatay ya da dikey olarak yan yana yapıştırın. Ve bu şişeleri ise gazetelik olarak kullanmak isteyeceğiniz bir bölgeye asın. Gazeteleriniz plastik şişelerden yapılmış gazeteliğin içinde artık çok daha mutlu gözüküyor!